艾策范文网是一个专业化的教育资源分享平台,致力于展示各类优秀的内容资源。网站汇集了大量的丰富免费教育资源,包括文档、视频、音频等多类内容库,供用户随时获取高质量的资源。

热门标签

当前位置首页 > 范文> 正文

初中英语阅读理解含答案

中考英语阅读理解含答案 1

We spent a day in the country and picked a lot of flowers. Our car was full of flowers inside! On the way home we had to stop at traffic lights, and there my wife saw the bookshelf. It stood outside a furniture shop. "Buy it," she said at once. "Well carry it home on the roof-rack (车顶架). I've always wanted one like that."

What could I do? Ten minutes later I was twenty dollars poorer, and the bookshelf was tied on to the roof-rack. It was tall and narrow, quite heavy too. As it was getting darker, I drove slowly. Other drivers seemed more polite than usual that evening. The police even stopped traffic to let us through. Carrying furniture is a good idea. After a time my wife said, "There's a long line of cars behind. Why dont they overtake (超车)?"

Just at that time a police car did overtake. The two officers inside looked at us seriously when they went past. But then, with a kind smile they asked us to follow their car through the busy traffic. The police car stopped at our village church (教堂). One of the offices came to me.

From the story we know that the writer was poor and didn't buy the bookshelf for his wife. A. the writer was poor and didnt buy the bookshelf for his wife
B. the writers wife didnt like the bookshelf at all
C. the writer was always glad to buy something for his wife
D. the writer was not very dad to buy the bookshelf for his wife

  1. What made the writer think that carrying furniture was "a good idea"?

A. He could drive slowly and it was safe.

B. Other drivers would let him go first.

C. His wife could use a new bookshelf.

D. He could save a lot of money and time.

  1. Why were the police and other drivers so kind to the writer?

A. Because they thought the writer liked studying very much and needed a bookshelf.

B. Because they didn't think it was polite to overtake a car with a bookshelf on it.

C. Because they thought someone in the writers family had died and he needed help.

D. Because they thought it was dangerous to carry a bookshelf on a car.

  1. Why did the writers wife begin to laugh?

A. Because now she knew what mistake the police had made.

B. Because at last her husband understood why the police had driven to the church.

C. Because the officer was always looking at the flowers and the bookshelf.

D. Because the police had helped them a lot.

  1. When did the officers begin to realize (意识到) they had made a mistake?

A. Before they arrived at the church.

B. Before they overtook the writers car.

C. After one of them looked at the flowers and the bookshelf carefully at the church.

D. After the writers family left the church.

答案:

  1. From the story we know that D. the writer was not very dad to buy the bookshelf for his wife.

  2. The writer thought carrying furniture was "a good idea" because he could save a lot of money and time.

  3. The police and other drivers were so kind to the writer because they didn't think it was polite to overtake a car with a bookshelf on it.

  4. The writers wife began to laugh because she knew what mistake the police had made.

  5. The officers began to realize (意识到) they had made a mistake before they arrived at the church.


中考英语阅读理解含答案 2

A. very clever B. very silly(傻的) C. very nice D. very beautiful

答案:D. very silly(傻的)

  1. The bird is B. very clever.

  2. There are many ______ for people to learn English.
    **答案:C. they can learn English easily.

  3. Stars give off light because they are very _.
    **答案:A. small

  4. You can guess from the story that most stars are around for a ___ time.
    **答案:B. long


中考英语阅读理解含答案 3

  1. D. the writer was not very dad to buy the bookshelf for his wife

  2. A. it smells like something for cleaning

  3. C. asked yourself

  4. C. old

  5. B. long


中考英语阅读理解含答案 4

  1. A. what zip first present was
  2. B. how zip carried its first present home

答案:A and B are correct


中考英语阅读理解含答案 5

  1. The writer and Mary didn't know that the dog likes keeping things.

b.the dog likes playing with shoes

he doesnt know the dogs name

d.he cant pronounce the word "sheep"well

3.What made the shoe strange was ______.

a.its colour b.it's smell

c.it's size d.that it was a silk one

4.the word "keep"in the last sentence means "_____"

a.keeping things for itself

b.bringing things for other to keep

c.not letting it run about

d.taking care of a small child

5.we can know from the reading that the dog _____.

a.likes to give presents to people

b.has been kept in at the writers home

c.has brought some trouble

d.likes to be called "the keep dog"

key:1.c 2.d 3.b 4.b 5.c

版权保护: 本文由 艾策范文网 原创,转载请保留链接: /tech/2025-11-29/1513.html

猜你喜欢